Arpa Şehriyeli Hindi Sote
2023-09-30 10:30:31 - Yemeklik.com.tr
Hindi severler burada mı? Peki ya yanına nefis domates sulu arpa şehriye pilavına ne dersiniz? Birbirinden nefis yemekleri birlikte denemelisiniz. Afiyet olsun
Arpa Şehriyeli Hindi Sote Tarifi İçin Malzemeler- Hindi sote için:
- 300-400 Gram Kuşbaşı Hindi Eti
- 4 Yemek Kaşığı Süt
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- Pilav için:
- 1 Su Bardağı Arpa şehriye
- 1 Su Bardağı Domates Püresi
- 1/2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Adet Soğan
- 2-3 Diş Sarımsak
- 2 Su Bardağı Sıcak Su
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- 1 Tutam şeker
- 1 Tutam Maydanoz
- 1-2 Dal Taze Soğan
- Kuşbaşı doğranmış hindilerimizi bir kaba alıyoruz. Üzerine sütü ve tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra en az yarım saat dinlenmesi için buzdolabına koyuyoruz.
- Derin tavamıza 1 yemek kaşığı yağ ekliyoruz. Tavamız ısındıktan sonra dinlenmiş olan hindilerimizi tavaya koyup soteliyoruz.
- Hindiler sotelenirken domates sulu arpa şehriye pilavımız için kuru soğanı, sarımsakları, maydanozları ve taze soğanı küçük küçük doğrayıp hazırlıyoruz.
- Sotelenmiş hindileri bir tabağa alıyoruz. Arpa şehriye pilavı için aynı tavaya tereyağı ve soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurup ardından sarımsakları ekleyip tuzu koyup birkaç kez karıştırıyoruz.
- Arpa şehriyeyi tavaya ekleyip renk alana kadar kavuruyoruz.
- Hafif renk aldıktan sonra üzerine domates püresini, toz şekeri ve 1 bardak suyu ilave ediyoruz. Arpa şehriyelerin pişip yumuşamasını bekliyoruz. Bu sırada kalan 1 bardak suyu da yavaş yavaş ekliyoruz.
- Arpa şehriyeler suyu çekip piştikten sonra içerisine doğranmış taze soğanı ve maydanozları ekliyoruz birkaç kez karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Pilavı tabağa koyuyoruz üzerine sotelediğimiz hindileri koyuyoruz. İsterseniz yanına isterseniz pilavın içine karıştırarakta servis edebilirsiniz. Nefis kokusuyla ve lezzetiyle servise hazır afiyet olsun!