Kuru Antep Dolması

Dün akşam misafirlerime kuru Antep dolması yaptım. Yükleyemeden bitti diyebilirim. Tarifini sizinle de paylaşacağım. Yapılışına geçiyorum. Hadi başlayalım...

Kuru Antep Dolması Tarifi İçin Malzemeler
  • İçi için:
  • 3 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Adet Büyük Boy Soğan
  • 8 Diş Sarımsak
  • 100 Gram Yağlı Kıyma
  • 2,5 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 6 Yemek Kaşığı Salça
  • 100 Mililitre Su
  • Dolma için:
  • 6-7 Adet Kuru Dolmalık Biber
  • 6-7 Adet Kuru Patlıcan
  • 6-7 Adet Kuru Kabak
  • 2 Tatlı Kaşığı Tuz
Kuru Antep Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ben bol salçalı ve bol zeytinyağlı yapıyorum. Göz kararı yaptığım için size yaklaşık olarak ölçüledim. Dolma içinin fotoğrafına bakarak parlaklığına ve kırmızılığına ulaşabilirsiniz.
  2. Kuruluklarım kaynamış paketlenmiş olarak dondurucumda hazırdı. Kaynamamış ise ayrı ayrı kaynar suya patlıcanlarınızı biberlerinizi ve kabaklarınızı atarak haşlayabilirsiniz. Üçü de ayrı suda pişmelidir. Kaynayıp yumuşayan kuruluklarınızı süzgece alıp kenara alın. Dolmamıza başlıyoruz.
  3. Her bir patlıcanı ve biberi yarısına kadar içimizle dolduruyoruz. Ortadan başlayarak kazanın içine dizerek kazanı tamamlıyor ve bitiriyoruz.
  4. Hazır olunca bir tabak yada dolma taşı kapatalım. 2 tatlı kaşığı tuz atalım. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su dolduralım. Ocağa alalım. Kaynamaya başlayınca 4 tane limon tuzu atıp 1.5 Saat unutuyoruz.
  5. Tam 1.5 saat sonra altını kapatıp süzelim. 10 dakika sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kahke

Kahke

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kruvasan Sandviç

Kruvasan Sandviç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
2 Kişilik Pişi

2 Kişilik Pişi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tam Kıvamında Sütlaç

Tam Kıvamında Sütlaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Peynirli Avokado

Peynirli Avokado

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce