Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #borek

Kürt Böreği

Evet, eritilmiş tereyağı ve sıvı yağın bir arada kullanıldığı yağlı bir Kürt böreği ama bir o kadar güzel. Onu pudra şekerli börek ya da Anadolu'da bilinen ismiyle küt böreği diye anımsayabilirsiniz. mı tatlı bir börektir kendisi. Servisinde kullanılan pudra şekeri dışında herhangi bir iç malzemeye ihtiyaç duymaz.

Tek tek ayrılan ve nar gibi kızaran çıtır yufka katları pudra şekeriyle damaklar tatlanıyor. Ağızda dağılan bu tatlı börek, çayla güzel bir ikili oluşturuyor.

Kürt Böreği Tarifi İçin Malzemeler
  • 150 Gram Tereyağı
  • 1 çay Bardağı Ayçiçek Yağı
  • 1 çay Bardağı Yoğurt
  • 2 Adet Yumurta
  • 1/2 çay Bardağı Su
  • 4,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 4 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
  • Servisi için:
  • 1/2 Su Bardağı Pudra şekeri
Kürt Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Unu derin bir karıştırma kabına alın. Kabartma tozunu eleyip karıştırdıktan sonra orta kısmını parmak uçlarınızla açın.
  2. Orta kısmına yoğurt, ayçiçek yağı, yumurta ve tuzu aktarın. Azar azar eklediğiniz ılık su ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun. Kıvam alan ve pürüzsüz bir şekilde yoğrulan hamuru, yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.
  3. Hamur bezelerini, üzerine nemli bir bez kapatıp oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin. Tereyağını kısık ateşte eritin. Yüzeye çıkan süt köpüklerini ayrı bir kenara alıp tereyağını sade yağ haline getirin.
  4. Dinlenmiş hamur bezelerini merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. Her bir hamur bezesine aynı işlemi uygulayın. Fırın tepsisi büyüklüğüne ulaşan yufkaları, üzerlerine eritilmiş tereyağı serpip üst üste dizin.
  5. Yağlanmış yufkaları, oklava yardımıyla tek seferde olabildiğine ince şekilde açın. En üstte kalan yufka katını da yağlayıp rulo şeklinde sarın.
  6. Hazırladığınız hamur rulosunu dört eşit parçaya bölüp buzdolabında 40-45 dakika kadar bekletin.
  7. Buzdolabında soğuyan hamur rulolarını oda ısısında dinlendirip yassı değil dik konuma getirin. Üzerlerine hafifçe bastırın. Azar azar nişasta serpip oklava yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın (En üst kata ayıracağınız yufka katının en ince olmasına dikkat edin).
  8. Açmış olduğunuz hamur bezelerini, en incesi üstte kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine ara katlarına pudra şekeri serperek üst üste yerleştirin. Kalan yağ karışımıyla üzerini tamamen yağlayın.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Oda ısısında dinlendirdiğiniz böreği küçük kareler halinde dilimleyin. Üzerine bolca pudra şekeri eleyip ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Bizim Mutfak Express Puding & Milkshake

Bizim Mutfak Express Puding & Milkshake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çikolatalı Yulaf Lapası

Çikolatalı Yulaf Lapası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
4 Malzemeli Limonlu Kurabiye

4 Malzemeli Limonlu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sebzeli Peynirli Krep Börek

Sebzeli Peynirli Krep Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İtalyan Salatası

İtalyan Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce