Kurabiye Poğaça
Kahvaltıların vazgeçilmezi olacak, tadı ile herkesin seveceği bir poğaça tarifi... Kurabiye poğaça tarifi ile kurabiye kıvamında, ağızda dağılan enfes bir poğaça hazırlayacaksınız. Hem geç bayatlayacak hem de çok lezzetli olacak.
Kurabiye Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 Gram Tereyağı
- 2 Adet Yumurta
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Yemek Kaşığı Sirke
- 1/2 Demet Dereotu
- 2-3 Su Bardağı Un
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Tatlı Kaşığı çörek Otu
- 1 Tatlı Kaşığı Susam
- 1 Kase Peynir (sevdiğiniz Bir çeşitten)
Kurabiye Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, kabartma tozu ve dereotu hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp, karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilavesi yapıp, kabartma tozu ve son olarak dereotu ekleyip, oldukça yumuşak kıvamda bir hamur hazırlıyoruz.
- Hazırladığımız hamuru streç filme sarıp dolapta birkaç saat dinlendiriyoruz.
- Ardından çıkarıp bezelere ayırıyoruz. Daha sonra poğaça şekli vererek içine peynir koyuyoruz. Tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımından sürüp, susam ve çörek otu serpiyoruz.
- 170 derece önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.