Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #mevsiminde

Kumpir

Fırında uzun süre pişen büyük boy patatesler, kumpirin olmazsa olmazı oda sıcaklığında bekletilen tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniriyle buluştuktan sonra canınızın çektiği tüm malzemelere ev yapımı kumpir tarifinde yer var.

Küçük bir öneri: Mayonez ve ketçap yerine  , gibi tatlara kumpir yapımında yer verip, farkınızı ortaya koyabilirsiniz.

Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Büyük Boy Patates
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 3/4 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 1 çay Bardağı Haşlanmış Mısır
  • 1/2 Su Bardağı çekirdekleri çıkarılmış Zeytin
  • 4-5 Adet Kornişon Turşu
  • 2 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 2 Yemek Kaşığı Ketçap
  • 1/4 çay Kaşığı Tuz
Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patateslerin üzerini önce bir fırın kağıdı ile sarın.
  2. Daha sonra üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
  3. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırının tabanına patatesi yerleştirin. Ters çevirdiğiniz bir tepsiyi çok az aralık kalacak şekilde üzerine kapatın. Bu şekilde yaklaşık 90 dakika pişirin.
  4. Fırından çıkardığınız patatesi ortadan dikey şekilde kesin ve tereyağını, kaşar peynirini ilave edin.
  5. Bir çatal yardımıyla peynirler eriyene kadar nazikçe karıştırın.
  6. Daha sonra üzerine haşlanmış mısır, zeytin ve turşu ekleyin. Tercihinize göre sosis ve salam da ekleyebilirsiniz.
  7. Mayonez ve ketçap ekledikten sonra kumpir tarifimiz tüketime hazır. Afiyet olsun!
Sucuklu Kapuska

Sucuklu Kapuska

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tahinli Çıtır Sarma

Tahinli Çıtır Sarma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Develi Cıvıklısı

Develi Cıvıklısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Nohut Cipsi

Nohut Cipsi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce