Kremalı Sebzeli Fırın Tavuk
Sotelenmiş sebzelerle birleşen kremanın tavukla bütünleşmesinde ki o mükemmel bir tat ki bayılacaksınız. Yanına pilav ve salatalar pek yakışır, doyurucu bir menü haline getirir.
Kremalı Sebzeli Fırın Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Paket Tavuk
- 1 Adet Büyük Boy Patates
- 1 Adet Soğan
- 2 Adet Havuç
- 1,5 Kutu Krema
- 1 Kase Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Kremalı Sebzeli Fırın Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı temizleyip borcama dizelim, üzerine çok az tuz gezdirip 200 derece de 20 dakika pişirin.
- Bu esnada kızartma usulü olacak şekilde doğradığımız sebzeleri az yağda önce havuç sonra patates ve en son soğanı olacak şekilde soteleyin.
- Sotelenmiş olan sebzelerin üzerine kremamızı döküp hızlı hızlı karıştıralım bu esnada karabiber ve tuz ekleyebilirsiniz.
- En son ön pişme aşaması tamamlanmış ve sotelenmiş olan sebzelerimizi ve tavuklarımızın üzerine dökelim. Rendelenmiş kaşarı ekleyip tekrar fırına verip kaşarlar kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun!