Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tavuk

Kremalı Mantarlı Tavuk

Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri ile sotelenen nefis mantarlar, kremalı  piştikten sonra sıcak sıcak servis ediliyor. Yanında muhteşem bir ya da ile tadına doyum olmuyor.

Dışarıda yemeye alıştığınız bu lezzeti evinizde daha güzel yapabildiğinizi görünce çok mutlu olacaksınız. Şimdiden ellerinize sağlık!

 

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
  • 200 Gram Kemiksiz But Eti
  • 300 Gram Mantar
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • 1 Kutu Krema
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye yağı ekleyin ve eriyince soğanları ilave edin.
  2. Kavrulan soğanların üzerine mantarları ekleyin. Mantarların suyunu salmaması için ocağın altı yüksek derecede olmalıdır. Mantarlar karamelize olana kadar kavurun.
  3. Üzerine tavukları ilave edin ve kavurmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi ekleyin.
  4. Kremayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tüm sos tavuk ve mantarlar ile özdeşleşince ocağın altını kapatın.
  5. Kremalı mantarlı tavuk hazır. Afiyet olsun!
Peynirli Döner

Peynirli Döner

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Üçgen Yufkadan Börek

Üçgen Yufkadan Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay İncir Uyutması

Kolay İncir Uyutması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kakaolu İrmik Helvası

Kakaolu İrmik Helvası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce