Kremalı Köz Biber Mezesi
Yeni yıl sofralarına damgasını vuracak bir tarif olmasıyla beraber, sadece özel günlerde değil; kendinizi şımartmak istediğiniz her gün kolaylıkla yapabileceğiniz bir meze tarifi veriyoruz. O kadar kolay ve lezzetli ki, bir kez yaptıktan sonra bağımlısı olacağınıza bahse varız.
Kızarmış ekmekler hazırsa, sizleri bu nefis mezenin tarifiyle baş başa bırakıyoruz. Afiyet olsun!
Kremalı Köz Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 1 Avuç Dereotu
- 2 Adet Közlenmiş Biber
- 2 Yemek Kaşığı Krema
- 1 Avuç Ceviz Içi
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam Karabiber
- Servisi İçin:
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Kremalı Köz Biber Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dereotunu ince ince kıyın, cevizleri elinizle iri parçalar halinde kırın.
- Közlenmiş biberleri ufak küpler halinde doğrayın.
- Bütün malzemeleri bir kaseye koyup karıştırın, tabağa alın ve üstüne zeytinyağı gezdirip servis edin.
- Afiyet olsun!