Kremalı Havuçlu Tart Kek
Keki ayrı, lezzetli kreması ayrı lezzetli. Birleşince de pasta tadında müthiş bir lezzet çıkıyor. Kremalı havuçlu tart keki deneyin.
Kremalı Havuçlu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- Havuçlu kek için:
- 2 Adet Yumurta
- 1 çay Bardağı şeker
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 çay Bardağı Süt
- 1 Adet Havuç
- 1 çay Bardağı Iri çekilmiş Ceviz Içi
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- Kremalı havuçlu kekin kreması için:
- 2,5 Su Bardağı Süt
- 1 çay Bardağı şeker
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Paket Vanilya
- Kremalı havuçlu kekin üzeri için:
- 1 çay Bardağı Kırık Ceviz
Kremalı Havuçlu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra süt, sıvı yağ ekleyip çırpın.
- Un, vanilya, kabartma tozu, tarçın ekleyip çırpın. Havuç rendesi de ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış, unlanmış tart kalıbında 180 derecede 25 dakika pişirin. Soğuyunca ters çevirin.
- Krema için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyup kaynayana kadar karıştırıp pişirin.
- Kekin çukur bölümüne kremayı ekleyin ve cevizle süsleyip kremalı havuçlu tart keki servis yapabilirsiniz.