Közlenmiş Patlıcanlı ve Tavuklu Poğaça

2023-09-17 00:41:38 - Yemeklik.com.tr

Midye kabuğu diye de bilinen poğaça kıvamında bu nde, arzu ettiğiniz iç malzemeleri kullanarak İtalyanların "calzone" adını verdikleri bir nevi kapalı hazırlıyorsunuz.

Şimdiden afiyet olsun.

 

Közlenmiş Patlıcanlı ve Tavuklu Poğaça Tarifi İçin MalzemelerKözlenmiş Patlıcanlı ve Tavuklu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Poğaçanın hamurunu hazırlamak için; elenmiş unu derin bir karıştırma kabına alın. Kabartma tozu ile harmanlayın.
  2. Eritilmiş margarin, yumurta ve tuzu küçük bir kapta çırpın.
  3. Unun ortasını havuz gibi açın. Çırptığınız yumurtalı karışımı una ekleyin.
  4. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi yoğurun.
  5. Hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak oda ısısında 20 dakika kadar bekletin.
  6. İç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.
  7. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını ayıklayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın.
  8. Doğranmış soğanı renk alana kadar soteleyin. Ardından; kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
  9. Kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde kestiğiniz közlenmiş patlıcan, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi 5 dakika kadar kavurduktan sonra ocaktan alın.
  10. Dinlendirdiğiniz hamuru unlanmış mutfak tezgahı üzerinde yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın.
  11. Hamur parçalarını yaklaşık 15 cm. çapında açın. Orta kısımlarına hazırladığınız iç harçtan yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın.
  12. Kenar kısımlarına açılmaması için bir çatal ile bastırarak aynı zamanda şekil verin. Hazırladığınız poğaçaları tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  13. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Ilık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi