Sumaklı Kısır

2023-09-17 01:09:15 - Yemeklik.com.tr

Damakların ve gün sofralarının en sevilen, bir kaşığı ile sizleri lezzet serüvenine taşıyan enfes bir tarifimiz var! Sumak ekşili kısır tarifi ile "gün" için gelen misafirlerinize çayın, poğaçanın yanında rengarenk ve ekşisi tam kıvamında olan bir servis edeceksiniz.

İnce köftelik bulgur ile buluşan salçalar, kısıra rengini verecek; baharatları ve sumak ekşisi ise tadına tat katacak. Yeşillikleri de unutmamak lazım! Maydanoz, nane ve taze soğan ferah aromaları ile kısırı, denge ve lezzet anlamında en üst noktaya çıkaracak.

Yedikçe yemek isteyecek, masaya koyduğunuz an bitecek, enfes kısır için malzemeleri toparlamaya başlayın. Rengi, baharatları, taze yeşillikleri ve bol ekşiliği ile hazırlayacağınız sumak ekşili kısır tarifi, tarif defterlerinde en üst sıraya oturacak. Mutfağa buyurun ve gün sofralarındaki en lezzeti kısırı yapmak için kolları sıvayın. Şimdiden ellerinize sağlık.

Sumaklı Kısır Tarifi İçin MalzemelerSumaklı Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kısırı yapacağınız geniş kaba bulguru alın ve üzerine kaynar suyu dökün. Üzerini streç film veya bir bez ile örtün.
  2. Sumağı bir kasenin içine alın ve üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıcak su dökün. Bulgurlar şişene kadar sumak da ekşisini suya bırakacaktır.
  3. Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olmaları için güzelce karıştırın.
  4. Üzerine salçaları ve yağı ekleyin. Güzelce yoğurun.
  5. Başka bir kapta sos malzemelerini karıştırın. Sumağın beklemiş suyunu kullanın.
  6. Sosu bulgurlu karışıma ekleyin ve güzelce karıştırın. Tadına bakarak baharatları damak tadınıza göre arttırabilirsiniz.
  7. Yeşillikleri güzelce yıkayıp, kuruladıktan sonra ince bir şekilde doğrayın ve kaba ekleyin. Domatesi de minik minik doğrayarak ekleyin.
  8. Hepsini bir spatula ile karıştırın. Servise hazır kısırı bir tabağa alın. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi