Közlenmiş Kapya Biber Konservesi
2023-09-17 00:52:19 - Yemeklik.com.tr
Kapya biberin her hali çok güzel. Her sosa, her yemeğe ayrı bir lezzet katıyor. Çok sevdiğim kapya biber konservesini közleyerek hazırlıyorum.
Videosu da hemen aşağıda:
Közlenmiş Kapya Biber Konservesi Tarifi İçin Malzemeler- 2 Kilogram Kapya Biber
- 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
- 1/2 Su Bardağı üzüm Sirkesi
- 5-6 Diş Sarımsak
- 1 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
- Kapya biberleri yıkayıp saplarını ve tohumlu kısımlarını ayıklayalım. Kabuklarını soyarken daha pratik oluyor. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. 200 derecede yarım saat közleyelim. İsterseniz ocakta da yapabilirsiniz.
- Fırından çıkarıp bir kaba alıp üzerine poşet geçirelim. Terleyip kabuklarının soyulması için güzel bir yöntem oluyor. 15 dakika sonra çıkarıp kabuklarını soyalım. İyice temizledikten sonra iri parçalar halinde doğrayalım.
- Karıştırmak için uygun bir kaba alalım. Tepside kalan suyunu üzerlerine ekleyelim. Yağı, sirkeyi, tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştıralım. 10 dakika bekletelim. Aromaları iyice karışsın.
- Küçük kavanozlara alıp kapaklarını sıkıca kapatalım. Küçük olunca açıp bitirmek daha kolay oluyor. Tencerede su kaynatalım. Kavanozları ters çevirip kapakları vakumlanması için kaynayan suya bırakalım.
- 5 dakika sonra çıkarıp 1 gün kadar ters şekilde bekletelim. Sonra buzdolabına veya serin bir yere kaldıralım. Afiyet olsun.