Tavuklu Halise

2024-02-28 07:59:22 - Yemeklik.com.tr

Anadolu'nun dört bir yanında farklı yörelerde farklı tariflerle hazırlanan keşkek, az malzemeyle yapılan ancak bir o kadar da emek isteyen tariflerden biridir. Özellikle Doğu Anadolu'ya doğru ilerledikçe ismi ve yapım tekniği biraz değişiklik gösterir. Şimdi size "tavuklu halise" adıyla da bilinen versiyonunu tanıtalım. Az malzeme kullanılarak uzun süre pişirilen, lezzeti zamanla artan bu tarifi sizinle paylaşalım.

Tavuklu Halise Tarifi İçin Malzemeler Tavuklu Halise Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Halise için tavuk butlarını ve yarma buğdayı düdüklü tencereye alın, üzerini geçecek kadar soğuk su ve tuz ilave edin.
  2. Kapağını kapatıp altını yüksek ateşe açın. Buhar çıkmaya başladığında düdüğü kapatın ve altını kısarak en az 1 saat pişirin.
  3. Piştikten sonra düdüğü kaldırıp kapağını açın ve tahta kaşık yardımıyla macun kıvamına gelene kadar kısık ateşte döverek karıştırın.
  4. Tavuklu halisenin üzerine isteğe bağlı olarak kızdırılmış tereyağı dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi