Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Körili Limon Püresi

Limonata yaptıktan sonra limonların posalarını çöpe mi atıyorsunuz? Atmayın! Limon kabuklarını değerlendirerek leziz bir limon püresi hazırlayın. Yapılışı oldukça pratik ve birçok farklı tarifte kullanabileceğiniz bir püre tarifi olacak.

Körili limon püresini makarnalarda, tavuk ve balık tariflerinde kullanabilirsiniz. Farklı bir lezzet yakalamak için patates püresi hazırlayıp püreye eklediğinizde de çok nefis oluyor. Şimdiden afiyet olsun!

Körili Limon Püresi Tarifi İçin Malzemeler
  • 6 Adet Limonun Posası
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Köri
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
Körili Limon Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Limon poslarının çekirdeklerini ayıklayın ve ufak parçalar halinde doğrayın. Kaynar suda yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika haşlayıp, süzün.
  2. Süzdüğünüz parçaların üzerine tuz, köri, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip pürüzsüz olana kadar blenderden geçirin.
  3. Hazırladığınız püreyi kavanoz ya da saklama kabına koyup oda sıcaklığında soğutun ve ardından 15 gün buzdolabında saklayarak kullanın. Afiyet olsun.
Ispanak Graten

Ispanak Graten

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Vişneli Karaorman Brownisi

Vişneli Karaorman Brownisi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Çilekli Haşhaşlı İrmik Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
5 Malzemeli Glutensiz Kurabiye

5 Malzemeli Glutensiz Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tiramisu Rulo Pasta

Tiramisu Rulo Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce