Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #et

Konak Kebabı

olan her lezzet gibi bu da adeta yıkılıyor. Et ve patlıcanın mükemmel uyumunu bir tabakta toplayan bu güzellik, damaklarınıza ve midelerinize bayram yaptıracak. En özenli sofralarda yerini almak için sabırsızlıkla sizi bekliyor.

Hem besleyici hem de çok lezzetli olan bu enfes yemeği, yemelere doyamayacaksınız. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz ve afiyetler diliyoruz.

Konak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
  • Patlıcanlar için:
  • 2 Adet Patlıcan
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 350 Gram Dana Kuşbaşı Eti
  • 1 Su Bardağı Sıcak Su
  • 2 Adet Domates
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Karabiber
  • 1 Tutam Kimyon
  • 1 Tutam Pul Biber
  • Püresi için:
  • 4 Adet Patates
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Karabiber
  • Üstü için:
  • 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Konak Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patateslerin kabuklarını soyun, yıkayın ve kabaca doğrayın. Tencereye alıp, üstüne geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana dek haşlayın. (Patateslerinizin su yerine hiç susuz olarak fırın tepsisinde de pişirip bunu yapabilirsiniz.)
  2. Haşlanmış patatesleri blender yardımı ile püre haline getirin.İçine tereyağını ve sütü de ekleyip, tereyağı eriyene dek güzelce karıştırın. Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra tekrar karıştırın. Püreniz hazır.
  3. Patlıcanları alacalı soyun ve her bir patlıcanlı enine üçe dilimleyin. Acısını çıkartmak için tuzlu su dolu bir kapta 15 dakika bekletin.
  4. Patlıcanlar beklerken, içi için gerekli olan soğanları yemeklik doğrayın.
  5. Zeytinyağı aldığınız bir tavada pembeleşene dek kavurun. Ardından etleri de ekleyip, etler suyunu salıp tekrar çekene dek kavurmaya devam edin.
  6. Etler de kavrulduktan sonra, küp küp doğradığınız biberleri ve domatesleri ekleyin.
  7. Sıcak suyu da ekledikten sonra, üstü kapalı olarak etler iyice yumuşayana dek pişirin. Yaklaşık 15 dakika. Ardından baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırın.
  8. Patlıcanları sudan alın, kurulayın ve sıvı yağı kızdırdığınız bir kızartma tavasında, arkalı önlü olarak güzelce kızartın.
  9. Bir fırın tepsisine alın.
  10. Üstlerine hazırladığınız iç harcı paylaştırın.
  11. Onun da üstüne patates püresini paylaştırın ve en üste rendelenmiş kaşarları serptikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 15 dakika pişirin.
  12. Fırından alın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
San Sebastian Cheesecake

San Sebastian Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Cennet Hurmalı Fit Puding

Cennet Hurmalı Fit Puding

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
9 ay önce
Ton Balıklı Patates Kavurma

Ton Balıklı Patates Kavurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Soğan Yatağında Parmak Köfte

Soğan Yatağında Parmak Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Mayasız Bazlama

Mayasız Bazlama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce