Kolay Turşu

2023-09-17 01:07:40 - Yemeklik.com.tr

Tam kıvamında tutan bir turşu tarifi hazırlamak için artık aylarca beklemenize, ''Turşum küflendi mi?, acaba tuttu mu?'' diye düşünemenize gerek kalmadı. Karşınızda uzunca süre dayanan, hazırlaması inanılmaz pratik ve en sevilen turşu tariflerinden biri olmaya aday, nefis mi nefis kolay turşu tarifi. Bu turşu tarifi için mevsimindeki kapya biberlere ihtiyacımız var. Kapya biberleriniz hazırsa sıvayın kolları hadi. Kolay turşularımızı yapmaya başlayalım.

Öncelikle kolay turşu tarifi için biberlerinizi közleyin. Dilerseniz közlemeden suda hafif haşlayarak da turşuyu yapma aşamsına geçebilirsiniz. Pişirdiğiniz ya da közlediğiniz biberleri sirkeli sosla buluşturup dolaba kaldırın. Ardından iki gün bekleyin ve muhteşem sonucun doya doya keyfini çıkarın. Turşu yapmak işte bu kadar kolay!

Kolay Turşu Tarifi İçin MalzemelerKolay Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Biberleri güzelce yıkayın. Bıçak yardımıyla üzerinde delikler açın. Fırın tepsisine dizin ve 190 derecede 15 dakika közleyin.
  2. Ardından çıkarıp kapaklı bir kaba koyun. İlk sıcağını attıktan sonra biberlerin kabuklarını soyun ve bir iç kısımlarındaki tohumları temizleyin.
  3. Bir kabın içerisinde sirke, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu güzelce karıştırın. Tuzun içerisinde iyice erimesini sağlayın.
  4. Biberleri kavanozlara pay edin. Üzerlerine sirkeli karışımdan pay edin. İnce kıyılmış maydanozları da ekleyip kapaklarını kapatın ve hafifçe çalkalayıp buzdolabında 2 gün bekletin.
  5. 2 günün sonunda turşularınız yenmeye hazır! Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi