Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #ekmek

Kolay Katıklı Ekmek

Hatay yöresinin en lezzetli ekmeklerinden katıklı ekmek tarifini en pratik haliyle evlerimizde yapıyoruz. Bu tarifi artık sık sık yapacaksınız.

Kolay Katıklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
  • 200 Gram çökelek
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Kimyon
  • 1 çay Kaşığı Kuru Kekik
  • 1 çay Kaşığı Kuru Nane
  • 1 Yemek Kaşığı çörek Otu
  • 1 Yemek Kaşığı Susam
  • 1 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 3 Adet Ekmek Hamuru
Kolay Katıklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanlar ince ince doğranır, biraz tuz ekleyip ovularak soğanın acısı çıkartılır.
  2. Ayrı bir kapta çökelek, biber ve domates salçası, zeytinyağı, soğan ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  3. Ekmek hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
  4. Bezeler oklava ile ince hamur şeklinde açılır.
  5. Açılan hamurların üzerini çökelekli ve baharatlı karışım ile kapladıktan sonra önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  6. Pişen katıklı ekmekleri dört eşit parçaya bölerek servis edilir. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Kremalı Revani

Haşhaşlı Kremalı Revani

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuru Cacık

Kuru Cacık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Muhallebili Kurabiye

Muhallebili Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Domatesli Biber Kızartması

Domatesli Biber Kızartması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bisküvi Pastası

Bisküvi Pastası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce