Kolay Karışık Turşu
Turşu kurmayan varsa, vakti geçmeden hemen bu tarifi uygulayabilir. Hiç turşu kurmadım beceremem demeyin, ölçüleri tam olan bu kolay tarif ile sonuca siz de şaşıracaksınız. Turşuyu 1 kiloluk kavanozlara kuruyoruz ki hem ölçülü, hem dayanıklı, hem temiz, hem sağlıklı, hem kullanışlı oluyor.
Deneyin, pişman olmayacaksınız! Şimdiden ellerinize sağlık!
Kolay Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Orta Boy Lahana
- 1 Kilogram Yeşil Domates
- 1 Kilogram Kornişon Salatalık
- 4 Adet Büyük Boy Havuç
- 3 Adet Patlıcan
- 1 Kilogram Yeşil Sivri Biber
- 5 Diş Sarımsak
- 5 Adet Limon Tuzu
- 1 Sap Kereviz Yaprağı
- 1 Tepeleme Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
- 1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
- 5 Litre Kaynar Su
- 1 Kahve Fincanı üzüm Sirkesi
Kolay Karışık Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tüm sebzeleri yıkıyoruz ve istediğimiz boyutlarda doğruyoruz.
- Büyük bir tencereye 5 litre suyu kaynamaya koyuyoruz.
- Doğradığımız sebzeleri karıştırarak veya sıra ile büyük boy kavanozlara dolduruyoruz. Arada yumruğumuzla bastırıyoruz ki daha fazla malzeme alsın.
- En az 10 kavanoz ve daha fazlası olacaktır.
- Her kavanoza sırasıyla tuz, şeker, sarımsak (her kavanoz için 5'er diş), her kavanoz için 5'er adet limon tuzu, kereviz yaprak ve sapı ve sirke ilave ediyoruz.
- En son olarak kaynamakta olan suyu ocağın altını söndürmeden sırasıyla her kavanoza ağzına kadar doldurup sıkıca kapak kapatıyoruz ve diğer kavanoza geçiyoruz.
- Kavanozları kapatınca ters çevirerek bir gün böyle bekletiyoruz.
- Sonra mümkünse serin ve karanlık bir yerde 20 gün kadar bekletiyoruz.
- 20 günün sonunda turşularımız hazır oluyor. Afiyet olsun.