Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Ballı Aşure

Rafine şekersiz! Diyet bozmaz! Çok sağlıklı, çok fit! Beslenmesine dikkat edenler bolca şeker ile yapılan aşureyi yemeye çekiniyorlar. Bu tarifte bolca meyve ve bal ile yapılan aşure gönül rahatlığı ile tüketilebilir. Az yapmak için ölçüleri azaltabilirsiniz.

Ballı Aşure Tarifi İçin Malzemeler
  • Aşure için:
  • 300 Gram Aşurelik Buğday
  • 1/2 Su Bardağı Nohut
  • 1/2 Su Bardağı Fasulye
  • 1 Su Bardağı çiğ Badem
  • 1 Su Bardağı çiğ Fındık
  • 1 Su Bardağı Tuzsuz Fıstık
  • 1 çay Bardağı Kuş üzümü
  • 1 çay Bardağı Kuru Yaban Mersini
  • 1 Su Bardağı Kuru üzüm
  • 15 Adet Kuru Kayısı
  • 7 Adet Kuru Hurma
  • 1 Adet Elma
  • 1 Adet Portakal
  • 1 Adet Limon
  • 1 Adet çubuk Tarçın
  • 2 Adet Karanfil
  • 1 çay Bardağı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1,5 Su Bardağı Bal
  • Üzeri için:
  • 1 Kase Kavrulmuş Fındık
  • 1 Kase Ceviz
  • 1/2 Kase Badem
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Tatlı Kaşığı Hindistan Cevizi
Ballı Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir gece önceden fasulye, nohut ve aşurelik buğdayı iyice yıkayıp ayrı kaplarda ıslatın.
  2. Sabah kuru fasulye ve nohutu süzüp yıkayıp haşlayın. Buğdayı süzüp üzerine kaynar su koyup kapağını kapatıp 2-3 saat dinlendirin. (Buraya kadar olan aşamaları bir gün önceden yapabilirsiniz.)
  3. Çiğ badem ve çiğ fındığı sıcak suya koyup bekletin ve soyun.
  4. Kuru kayısıyı, hurmayı ve elmayı küp küp doğrayın.
  5. Kuş üzümü, yaban mersini ve kuru üzümü 1 saat kadar suda bekletin ve süzün.
  6. Aşurelik buğdayı süzün ve aşure tenceresine alın üzerini 4 parmak geçecek kadar kaynar suyu ekleyin ve kaynatın.
  7. Yaklaşık 1 saat kaynatın, suyu üzerini 2 parmak geçecek kadar olmalı, kaynarken azaldıkça kaynar su ekleyin suyu hep 2 parmak üzerinde olsun.
  8. 1 saatin sonunda kabuk tarçını ikiye bölüp içine atın.
  9. Haşlanıp süzülen kuru fasulye ve nohutu ekleyin.
  10. Kuru yemişleri bıçak yardımıyla iri doğrayın, (en fazla 3 parçaya bölünmüş olsunlar) ve aşureye ekleyin.
  11. Doğranan meyveleri ve süzülen meyveleri ekleyin.
  12. Portakal ve limonun kabuğunu rendeleyin aşureye ekleyin. Portakalın suyunu sıkıp aşureye ekleyin.
  13. Karanfilleri aşureye ekleyin.
  14. Nişasta ve iyi sütü karıştırın, yavaşça ve aşureyi karıştırarak ekleyin.
  15. Tüm malzemeleri ekleme işlemi bitince 10 dakika kadar daha kaynatın. Altını kapatın, kabuk tarçını içinden alın.
  16. İlk sıcağı geçince balı ekleyip iyice karıştın, servis kaselerine alın. Afiyet olsun.
Peynirli Ispanaklı Tuzlu Kek

Peynirli Ispanaklı Tuzlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Krem Şantili Pasta

Krem Şantili Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Parmesanlı Brüksel Lahanası

Parmesanlı Brüksel Lahanası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Karamelize Soğan Mezesi

Karamelize Soğan Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kestaneli Pilav

Kestaneli Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce