Kolay İrmik Helvası

2023-09-17 00:54:39 - Yemeklik.com.tr

Akşam yemeğinin üzerine ya da gün içerisinde tatlı krizine girince elimizin uzandığı ... Bu durumlarda bol çikolatalı brownie, hafif bir cheesecake ya da sosu akan kekler geliyor akıllara, biliyoruz. Ama aslında öyle bir tatlı var ki hem evde hazırlaması pek pratik hem de literatürlere yeni eklenen çoğu tatlıdan daha eski, daha bizden. Geleneklerimize işlemiş bu tatlı ister kışın ortasında soğuk bir gecede, ister yazın en sıcak gününde bir top keyifle tüketmelik. Ancak yapımıyla ilgili birçoğumuzun tedirginlikleri var.

Şimdi... O tedirginlikleri bir kenara bırakalım. Çünkü irmik helvası yapmak sandığınızdan daha pratik aslında. İhtiyacınız olan şeyler 4 temel malzemeden, irmik, şeker, tereyağı ve sütten ya da sudan ibaret. Lezzetlendirmek için de çam fıstığı, tarçın gibi malzemeler de kullanabilirsiniz. Kısacası gerisi sizin damak zevkinize kalmış. Buyursunlar efendim.

Kolay İrmik Helvası Tarifi İçin MalzemelerKolay İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şeker, süt ve suyu minik bir tencerenin içerisine aktarın.
  2. Şeker eriyip, su ve süt hafif ısınana kadar karıştırın. Uygun ısıya ve kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın.
  3. Ayrı bir tavanın içerisine tereyağını alın, eritin.
  4. İrmiği de ilave edip renkleri dönene ve kıvamı koyulaşana kadar kavurun.
  5. Üzerine hazırladığınız şerbeti azar azar dökerek karıştırın. Ardından orta ateşte kapağı kapalı bir biçimde pişmeye bırakın.
  6. Bu şekilde pişirdikten ve şerbetini çektiğini gördükten sonra yine kapağı kapalı bir biçimde 20 dakika demlenerek kıvam almasını sağlayın. Servis etmeden önce içerisine tarçın ilave edip güzelce karıştırın ve servis edin.

Daha Fazla Gönderi