Kolay Aşure

2023-09-16 16:13:17 - Yemeklik.com.tr

Evlerimizin bereketine bereket katmak, sevdiklerimizle bu lezzetleri ve şükürleri paylaşmak için kollarımızı sıvadığımız günler geldi. zamanının tam da zamanı şimdi! Kollar sıvanıp koca koca tencereler ateşin üzerinde fokurmaya başlar. Bir gece önceden bakliyatların hazırlıklarına girişilir. Başlı başına emek ister aşure tarifi. İçerisinde bol bol malzeme olması makbul. Kuru fasulyesinden nohutuna, buğdayından cevizine içinde yok yok! Gelin hadi bugün tüm sevdiklerimizle paylaşmak adına tam kıvamında bir aşure hazırlayalım. Karşınızda: Kolay aşure tarifi! arasında en favoriniz olacak.

Tüm malzemeleri bir gece önceden haşlayarak ya da hazır haşlanmış bakliyatları kullanarak yapımına başlıyoruz. Muhteşem bir lezzet unsuru olarak suyun içerisine çubuk tarçın ve portakal kabuğu ilavesinde bulunuyoruz. Onların sayesinde muhteşem bir aromaları oluyor. Ağır ağır pişirerek kıvam almasını sağlıyor, aşurenin bereketine yakışacak kuru meyve ve yemişleri de ilave ediyoruz.

Kase kase yapılsın, bu lezzet konu komşu ile paylaşılsın! Oldu ki aşureleriniz arttı, hiç üzülmeyin.  içeriğimize de bir göz attıktan sonra kolay aşure tarifimize buyurun.

Kolay Aşure Tarifi İçin MalzemelerKolay Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kayısıları, incirleri suyun içerisinde beklettikten sonra minik küpler halinde doğrayın.
  2. Derin bir tencerenin içerisine 2,5 su bardağı kadar su koyun. İçerisine portakal kabuğu ve çubuk tarçını koyun. Kaynatmaya başlayın.
  3. Kaynadıktan 5 dakika sonra çubuk tarçın ve portakal kabuğunu suyun içerisinden çıkarın.
  4. Bir gece önceden suda bekletip kaynattığınız veya hazır haşlanmış bir şekilde satın aldığınız buğday, kuru fasulye ve nohutları kaynamakta olan suyun içerisine aktarın.
  5. O malzemelerde kaynamaya başladıktan sonra içerisine toz şekeri ilave edin. Toz şekeri azar azar, damak zevkinize göre ilave edebilirsiniz. Kısık ateşte güzelce karıştırarak kıvamlanmaya başlamasını sağlayın. Kıvam almaya başlayınca içerisine kayısı, incir, badem, fındık ve üzümü de koyun. Güzelce karıştırın.
  6. Kıvamı eğer sulu geldiyse gözünüze bir yemek kaşığı kadar nişasta ilave edebilirsiniz. Katı geldiyse de mutlaka su ilave edin.
  7. Birkaç dakika bu şekilde kaynadıktan sonra cevizini ilave edin ve kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın. Ardından kaselere pay edin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis edin.

Daha Fazla Gönderi