Kavala Kurabiyesi

2023-09-16 23:58:10 - Yemeklik.com.tr

Çıkış noktasının Yunanistan'ın sahil kenti Kavala olduğu bilinen, bu  bizim ülkemizde de oldukça sevilen bir . Mis gibi tereyağı ve kavrulmuş badem kokan hamuru, içinde yumurta ve süt ürünü bulundurmuyor olmasıyla tazeliğini ve kıtırlığını uzun süre muhafaza edebiliyor. İçinde hem un haline getirilmiş, hem de iri parçalar halinde bırakılmış bademleri ise bu kurabiyenin olmazsa olmazı.

İlk bakışta un kurabiyesine benzese de hamuru yoğurmaya başlamadan önce kavrulan unu ve bademi ve yoğrulduktan sonra ay şeklinde kesilen kıyır kıyır hamuruyla un kurabiyesinden çok daha farklı olduğunu kanıtlıyor.

Daha önce Kavala kurabiyesi yapmayı denemediyseniz, ilk fırsatta denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Daha önce defalarca yaptıysanız, bir de bu enfes tarifle denemenizi tavsiye ediyoruz Afiyet olsun!

Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin MalzemelerKavala Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Çiğ bademi rondoda 1-2 tur çekin. Hafif iri, dişe gelecek  büyüklüğüne geldiğinde içinden 2-3 kaşık ayırın. Kalan bademi un kıvamına gelene kadar çekmeye devam edin.
  2. 1 bardak unu ve bademleri bir tavada hafif renk alana kadar, kısık ateşte kavurun. Ardından karıştırma kabına aktararak oda sıcaklığına gelene dek soğutun.
  3. Soğuyan kavrulmuş bademli-unlu karışıma kalan tüm malzemeleri ilave ederek toparlanana kadar yoğurun.
  4. Hamuru iki yaprak yağlı kağıt arasında merdaneyle açın. Hamur kalınlığı 1 parmak kadar olmalıdır.
  5. Hamuru bir kurabiye kesici ya da bardak yardımıyla aydede şeklinde kesin.
  6. Hazırladığınız kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyeleri, Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra pudra şekerine bulayın.
  8. Tamamen pudra şekeriyle kaplanmış kavala kurabiyelerini, çay ve kahvenin yanında sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi