Kliçe

Bayram demek kavuşmak demek, masada iki çay bir tatlıyla oturup mutlulukla muhabbet etmek demek, özlem gidermek demek. Bu bayramın lezzetine lezzet katmak için kollarımızı sıvadık. Ortaya farklı, unutulmaya yüz tutmuş tariflerimizden birini çıkardık. Misler gibi kokusu ve ağızda dağılan kıvamıyla ''Ben bunu yerim'' diyeceğiniz kliçe tarifi geliyor! Şimdiden ellerinize sağlık.

Kliçe Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 Su Bardağı ılık Süt
  • 1/2 Su Bardağı Toz şeker
  • 5 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Paket Kuru Maya
  • 500 Gram Tam Buğday Unu
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Yemek Kaşığı çörek Otu
  • 1 Tatlı Kaşığı Rezene
  • 1 Tatlı Kaşığı Anason
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  • Üzeri İçin:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
Kliçe Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Anason ve rezeneyi havanda toz haline getirin. Diğer baharatları da ekleyip karışımı havanda tamamlayın.
  2. Süt, şeker, tereyağı ve mayayı karıştırın. Azar azar un ve baharat karışımını ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamuru ağzı kapalı bir şekilde ve ılık bir yerde 40 dakika mayalayın.
  4. Mayalanan hamuru dilediğiniz gibi şekillendirip fırın tepsisine alın ve yumurta sarısını üstlerine sürün.
  5. 185 derecelik sıcak fırında altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dk pişirin. Afiyet olsun.
Alkolsüz Meyve Kokteyli

Alkolsüz Meyve Kokteyli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pancarlı Lavaş

Pancarlı Lavaş

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Damla Çikolatalı Kıtır Kurabiye

Damla Çikolatalı Kıtır Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Portakal Kreması

Portakal Kreması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuş Yuvası Kurabiye

Kuş Yuvası Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce