Klasik Fırında Sütlaç
Üzeri nar gibi kızarmış, hafif mi hafif bir tatlıya kimse hayır demez. Tam ölçülü, kıvamı yerinde nefis bir fırında sütlaç yapalım hadi.
Klasik Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Litre Süt
- 1/2 Su Bardağı Pirinç
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Paket Vanilya
- 1 Su Bardağı şeker
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1/2 Su Bardağı Süt
Klasik Fırında Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye pirinci ve 2 bardak suyu alalım. Pirinçler pişene kadar kaynatalım. Çok az sulu kalacak.
- Pirinçler piştikten sonra tencereye sütü ve vanilyayı alalım. Kaynamaya başladıktan hemen sonra sütle açtığımız nişastayı ekleyelim. 10-15 dakika kaynatalım.
- Ocaktan almadan hemen önce şekeri ekleyelim. Şeker eridikten sonra ocaktan alalım.
- Isıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştıralım. 180 derece ısınmış ızgara ayarında fırının en üst rafında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.