Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #et

Kızartmadan Sebzeli Güveç

Oldukça pratik hazırlanan kızartma derdi olmayan yapıyoruz. Fırınlanan sebzeler tencerede etle buluşuyor. Oldukça bereketli olan bu ana yemek misafir sofralarınız için de harika bir alternatif. Yanına pilavla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kızartmadan Sebzeli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Kuşbaşı Et
  • 2 Adet Patlıcan
  • 3 Adet Patates
  • 3 Adet Havuç
  • 2 Adet Kapya Biber
  • 2 Adet Yeşil Biber
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 2 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 2 çay Kaşığı Kekik
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kızartmadan Sebzeli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda acısı çıkana kadar 15 dk bekletin.
  2. Biberleri jülyen doğrayın. Patates ve havucu küp küp doğrayın.
  3. Tüm sebzeleri fırın tepsisine dizin. Üzerini çok az yağlayın ve tuz serpin. 200 derecelik fırında 15 dk pişirin.
  4. Kuşbaşı eti düdüklüde haşlayın.
  5. Soğanları yemeklik doğrayın ve kavurun.
  6. Üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine haşlanan etleri ekleyin. Bu şekilde birlikte biraz daha pişirin. Son olarak pişen sebzeleri ve bir miktar su ilave ederek 10 dakika kadar pişirin.
  7. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kremalı Bal Kabağı Çorbası

Kremalı Bal Kabağı Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Peynirli Galette

Peynirli Galette

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Haydari

Pratik Haydari

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zeytinyağlı Elma

Zeytinyağlı Elma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce