Kıymalı Tarhana Çorbası
olarak deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siz de bu tarifi yaparken afet bölgesindeki yerel üreticilerden malzemelerinizi alarak destek olabilirsiniz.
Şifa deposu tarhanaya bu sefer minik bir protein ilavesi yapıyor ve lezzetine lezzet katıyoruz. Domates salçasıyla lezzetlenen tarhana bir kasesiyle bütün metobolik kırgınlıklarla savaşmaya geliyor.
Dilerseniz sarımsak ve soğan da ilave ederek tadını güçlendirebilirsiniz. Normal tarhana tarifine kıyasla daha yoğun bir denemek isterseniz bu tam da sizlik. Özene bezene hazırlanan tarhanalardan şifa bulma vakti geldi.
Afiyetler olsun!
Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 200 Gram Dana Kıyma
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 8 Yemek Kaşığı (tepeleme) Malatya Yöresel Ürünler Tarhana
- 7 Su Bardağı Su
- Üzeri İçin:
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tarhanayı bir kaseye alın ve üzerine oda sıcaklığında su ekleyip karıştırın. 15 dakika bekletin.
- Tencerede sıvı yağ ile birlikte kıymayı kavurun. Kıyma suyunu salıp çektikten sonra domates salçasını ekleyin ve 2 dakika kadar kavurun.
- Ardından tarhanayı ve suyu da ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 5 dakika daha pişirin.
- Ayrı bir tavada tereyağıyla birlikte pul biber ve naneyi kızdırın.
Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine baharatlı kızgın tereyağından birer kaşık ekleyip servis edin. Afiyet olsun!