Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #hamur-isi

Kıymalı Pide

Dışarıda yediklerinizden bile lezzetli olacak nefis bir kıymalı pide hazırlamaya ne dersiniz? en sevilenlerinden kıymalı pideyi bu kez evde kolayca yapıyoruz. Evde pide hamurunun hazırlanışından kıymalı pide içinin hazırlanışına tüm püf noktalarını da bu nefis yemek tarifinde tek tek anlatıyoruz.

Kıymalı pide yerine farklı iç harçlar ile birbirinden leziz pideleri evde hazırlayabilirsiniz. , , , diye listemiz uzar gider. Konumuz pide olunca Bursa'nın meşhur es geçmek olmaz.

Bol pideli önerilerimizden sonra şimdi hazırsanız tarifimize sonra da sofraya bekleniyorsunuz.

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1 Su Bardağı ılık Su
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 3 Su Bardağı Un
  • Kıymalı iç harcı için:
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 300 Gram Dana Kıyma
  • 2 Adet Domates
  • 1 Adet Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • 4 Adet Sivri Biber
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1/2 çay Bardağı Su
  • Servisi için:
  • 2 Yemek Kaşığı Eritilmiş Tereyağı
  • Üzeri için:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamuru için, derince bir kaba kuru mayayı ve toz şekeri alın, üstüne ılık suyu ekleyin, karıştırın ve kabarması için bir kenarda 10 dakika kadar bekletin.
  2. Ardından üstüne sıvı yağı ekleyip, bir çırpma teli ile çırpın. Sonrasında 2 su bardağı unu ve tuzunu ekleyip, yoğurmaya başlayın.
  3. Kalan 1 su bardağı unu, kontrollü olarak ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurmanız gerek. Yoğurduktan sonra, üstünü örtün ve ılık bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayın. İç harcı için; soğanı, domatesleri ve biberleri ince ince doğrayıp, kıyma ile karıştırın. Sarımsağı rendeleyin, yağı ve suyu da ekledikten sonra, baharatlarını ilave edip, güzelce karıştırın. İç harcınız hazır.
  5. Mayalanmış olan hamur alın, hafifçe tezgâhta yoğurun ve silindir gibi uzatıp, 6 eşit parçaya kesin.
  6. Her bir parçayı elinizle yoğurup, yuvarlayın ve bir merdane yardımı ile uzunca açın, pide şeklinde ve tepsinizin boyutuna göre, ne kadar ince açarsanız o kadar iyi.
  7. Yağlanmış ve un serpilmiş bir fırın tepsisine, hazırladığınız hamurları serin ve üstlerine hazırladığınız harcı paylaştırın.
  8. Kenarlarını kıvırarak kapatın ve pişerken açılmaması için, güzelce bastırın. Yumurta sarısı ile yağı çırpın ve bir fırça yardımı ile kenarlarına sürün.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları kızarana dek yaklaşık 12 dakika pişirin. Fırından alır almaz, kenarlarına tereyağı sürün ve daha yumuşak bir pide istiyorsanız üstlerini temiz bir bezle örtün. Eğer çıtır seviyorsanız örtmeyin. İlk sıcağı geçtikten sonra servis edin.

Pratik Karnabahar Köftesi

Pratik Karnabahar Köftesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bezelyeli Humus

Bezelyeli Humus

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bayrampare

Bayrampare

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kaşık Helvası

Kaşık Helvası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bal Kabaklı Kıymalı Boşnak Böreği

Bal Kabaklı Kıymalı Boşnak Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce