Kıymalı Milföy Börek

2023-09-16 23:21:34 - Yemeklik.com.tr

El maharetini sergilediğimiz böreklerin kalbimizdeki yeri, bünyemizde oluşturduğu mutluluk bambaşka. Ama vaktimiz dar. Öyle hamur yoğurup, açacak, içini hazırlayıp pişirecek hiç zamanımız yok. Tam o sırada hazır yufkalar imdadımıza yetişiyor. Çoğu zaman o istediğimiz kıyır kıyır kıvamda olmuyorlar ne yazık ki. Dilediğiniz kıyır kıyır, çıtır çıtır böreği en pratik yolla yapmanın yolu da milföyden geçiyor.

Milföy hamurlarını çözdürüp, kıymalı nefis bir iç harçla buluşturuyoruz. Ardından yumurta sürüp, nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Zeytinyağının desteğini de unutmamak lazım tabii ve tüm bunlar en fazla 30 dakika sürüyor. Buyursunlar öyleyse! Karşınızda pratiklikte çığır açan kıymalı milföy börek.

Keyif olsun.

Kıymalı Milföy Börek Tarifi İçin MalzemelerKıymalı Milföy Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Milföy hamurlarını birbirinden ayırın ve oda sıcaklığında çözdürün.
  2. Soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
  3. Sarımsağın kabuklarını soyarak ezin.
  4. Bir tavanın içine zeytinyağı, soğan, sarımsağı alın ve hafifçe soteleyin.
  5. Ardından içine kıymayı ilave edin. Kavurun.
  6. Tuz ve baharatlarını ekleyerek piştiğinde ocaktan alın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  7. Hazırladığınız iç harcı milföy hamurlarının içine eşit miktarda paylaştırın ve üçgen şeklinde kapatın.
  8. Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine aktarın ve böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Susam serpin.
  9. 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar üzerleri kızarana ve puf puf şişene kadar pişirin.
  10. Çıkarıp afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi