Kıymalı Lahana Sarması

2023-09-17 00:51:09 - Yemeklik.com.tr

Hem zeytinyağlı hem de kıymalı olarak hazırlanan lahana sarması, kış mevsiminde vaktiniz de varsa, soflarınıza taç olmaya aday.

Kıymalı Lahana Sarması Tarifi İçin MalzemelerKıymalı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Lahana yapraklarının kalın damarlarını bir bıçak yardımıyla kesip çıkardıktan sonra kaynar suda yaklaşık 3 dakika kadar haşlayın, sonrasında süzün.
  2. Küçük küçük doğranmış soğanları, kıymayı, pirinci, domates ve salçayı, maydanozu ve diğer tüm baharatları karıştırarak iç harcınızı hazırlayın.
  3. Haşlanmış lahana yapraklarının damarlarının olduğu kısım içe gelecek şekilde sarmaları sarın.
  4. Tencereye dizin, ardından zeytinyağı ve yarım su bardağı suyu sarmaların üzerine ekleyin. Kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun :)

Daha Fazla Gönderi