Helvalı Çikolatalı Kek

2023-09-21 10:23:44 - Yemeklik.com.tr

Şekerini, malzeme listesinde yer alan tahin helvasından alan, ıslak kek kıvamında, tadına doyum olmayan bir tatlı bu. Helvalı çikolatalı kek tarifi, sufleyi andıran dokusuyla çay saatlerinizi şenlendirmeye gelecek.

Yemeklik.com.tr özel çekiminde, reçetesini şefinden sizler için not aldığımız helvalı çikolatalı kek tarifi, küçük porsiyonlarıyla ana yemek sonrası tatlı keyfinize çok yakışacak. Haydi sizi hızlıca mutfağa alalım!

 

Helvalı Çikolatalı Kek Tarifi İçin MalzemelerHelvalı Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta ve yumurta sarılarını derin bir karıştırma kabına alıp toz şeker ilavesiyle çırpın.
  2. Küçük küplere ayırdığınız çikolata ve oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını kaynamakta olan bir su buharı üzerinde benmari usulü eritin. Eriyen karışımı kenara alıp soğutun.
  3. Yumurta ve toz şeker karışımına un ekleyip çırpma işlemini sürdürün. Çikolatalı karışımı ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın.
  4. Kek harcını dökeceğiniz minik kalıpları tereyağıyla yağlayın. Üzerlerine kakao serpin. Kalıpların taban kısımlarına bir küp tahin helvası yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-9 dakika kadar pişirin. Ters çevirip kalıplarından çıkardığınız tatlıları arzuya göre dondurma eşliğinde servis edin.

Daha Fazla Gönderi