Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #sebze

Kıymalı Biber Dolması

İtiraf edelim ki seviyoruz. Domates, kabak, patlıcan ile başlayarak uzayan giden bu listede eminiz ki siz de ayrım yapamıyorsunuz. Dilerseniz harcını bol yaparak evdeki diğer sebzeler ile de yapabileceğiniz de en sevilenlerin arasında. Yapması ya yemesi de oldukça kolay bu enfes lezzetin her evin klasik lerinden biri olmasının bir sebebi var.

Ön pişirme yapmadan hazırladığınız kıymalı harcı biberlerin içine dolduruyoruz, ardından salçalı u ile yavaş yavaş tencerede pişiyoruz. Dilerseniz dolmaların içlerini doldurduktan sonra pişirmeden buzdolabı poşetlerine aktararak saklayabilirsiniz. Pişirdikten sonra yanına da mis gibi varsa, değmeyin keyfinize! Hadi buyurun kıymalı bir de sizin mutfağınızda pişsin!

Kıymalı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
  • 12 Adet Dolmalık Biber
  • 2 Adet Soğan
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Domates
  • 12 Yemek Kaşığı Pirinç
  • 250 Gram Kıyma
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Nane
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Yenibahar
  • Pişirme Sosu İçin:
  • 1 Su Bardağı Kaynar Su
  • 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
Kıymalı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanları minik bir şekilde küp küp doğrayarak geniş bir kaseye alın.
  2. Sarımsağı ve domatesi aynı kase içerisine rendeleyin.
  3. Pirinçleri nişastası çıkana dek güzelce yıkayın ve suyunu süzerek kaseye ekleyin.
  4. Kıymayı, 1 yemek kaşığı salçayı, 1/2 çay bardağı zeytinyağını ve tüm baharatları kaseye ekleyin. Ardından tüm malzemeler birleşinceye dek elinizle yoğurun.
  5. Dolmalık biberlerini yıkayın ve saplarını alın. Üst kısmını keserek bir kenara ayırın ve içlerindeki tohumları temizleyin.
  6. 1 yemek kaşığı salça, 1/2 çay bardağı zeytinyağı ve 1 su bardağı kaynar suyu bir kapta karıştırın ve dolmaları pişireceğiniz tencereye alın.
  7. Biberlerinizin üst kısmında 1 cm kalacak şekilde bir tatlı kaşığı yardımıyla kıymalı ve pirinçli harç ile doldurarak tencereye dizin. Biberlerin keserek ayırdığınız üst kısımlarını üzerlerine kapatın.
  8. Kapağını kapatarak 30-35 dakika kadar kısık-orta ateşte pişmeye bırakın. Altını kapattıktan sonra da en az 15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Afiyet olsun!
Socca

Socca

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Nar Şerbeti

Nar Şerbeti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kheer

Kheer

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şekersiz Vegan Gofret

Şekersiz Vegan Gofret

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fırında Köfte Patates

Fırında Köfte Patates

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce