Kıymalı Bamya

2023-09-17 00:04:30 - Yemeklik.com.tr

Çocukken yememek için burun kıvırdığımız, aslında lezzeti de faydaları da kendine hayran bırakan bir o! Biz büyüdükçe kıymete binen dan bahsedelim biraz. Tencere yemeklerinin en hafiflerinden biri olan bamya, doğru pişirilmediği takdirde dağılıyor, çekirdekleri ortaya çıkıyor ve sümüksü bir kıvamı oluyor. Bu kıvamın olmaması için na ihtiyaç var aslında.

Bamyayı ayıklarken üst taraflarını çok kesmemek, bamyayı bütün bir şekilde pişirmek gerekiyor. İçerisine limon ilave edildiğinde ise şeklini koruyor ve lezzeti artıyor. Bir diğer püf noktası ise bamyayı çok fazla karıştırmamakta saklı. Yanına bir pilavla enfes bir öğle ya da akşam yemeğine dönüşecek kıymalı bamya karşınızda! Afiyetler olsun.

Kıymalı Bamya Tarifi İçin MalzemelerKıymalı Bamya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bamyaları bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Keskin bir bıçakla sap kısımlarının etrafında hareket ettirip çok fazla derine inmeden koni şeklinde kesin. Üzerine su ve limon suyu ekleyip bamyaları en az 15 dakika bekleyin.
  2. Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı alın. Soğanlar renk alana kadar kavurun.
  3. Ardından kıymayı ekleyin ve kavurun.
  4. Yemeklik doğranmış domatesleri, domates ve biber salçasını ekleyin. Domatesler hafif suyunu salıncaya kadar kavurun.
  5. Bamyaları ekleyin ve dikkatli bir şekilde karıştırın. Bu aşamada çok karıştırmamaya özen gösterin.
  6. Üzerine limon suyunu da ekleyin.
  7. Tuz ve karabiber ilave edin. Son olarak sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.
  8. Bamyaların diriliği gittiğinde ve suyunu hafif çektiğinde ocağın altını kapatın.
  9. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi