Kıyma Kavurma
2023-09-17 00:02:52 - Yemeklik.com.tr
Her yemeğe giren, lezzeti ile büyüleyen enfes harcı tek başına yenilebilecek bir hale getiriyoruz. Kıyma tarifi, uzun uzadıya yemek yapmak istemediğiniz zamanlarda yardımınıza koşacak. Tarif defterlerinde kendisine yer açın, çünkü bir kere denedikten sonra bu sık sık hazırlamak isteyeceksiniz. Pratik ve lezzetli olmasının yanı sıra üzerine yumurta kırıldı mı, tadı en üst seviyeye ulaşan bir tarifi olacak.
Hazırlaması da oldukça kolay! İsterseniz ekmeği banarak sade bir şekilde kıyma olarak yiyin, dilerseniz yumurta kırın ve damakları şenlendirin. Her şekilde enfes olacağına eminiz. Sizleri daha fazla bekletmeden tarifimiz ile birlikte mutfağa alalım. Şimdiden ellerinize sağlık!
Kıyma Kavurma Tarifi İçin Malzemeler- 250 Gram Kıyma
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Adet Orta Boy Soğan
- 3 Diş Sarımsak (ince Kıyılmış)
- 2 Adet Orta Boy Sivri Biber
- 1 Adet Küçük Boy Kapya Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- Bir tavaya kıymayı alın ve kısık ateşte kavurun.
- Kavrulan kıymanın üzerine zeytinyağı, küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyin. Kavurmaya devam edin.
- Biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkartın. Yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın. Kapya biberi küp küp doğrayın ve kıymaya ilave edin. Kavurmaya devam edin.
- Ardından biber ve domates salçasını ekleyerek karıştırın.
- Kısık ateşte 5 dakika daha kavurun.
- Son olarak baharatları ilave edip karıştırın. Afiyet olsun!