Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Dolması

2023-09-17 01:18:05 - Yemeklik.com.tr

Merhaba arkadaşlar. Bugün misafir sofralarımızdan hiç eksik etmediğiniz dolmagillerden “kuru biber ve patlıcan dolması” yaptım. Şimdi tarifi yazarken bile ağzım sulanıyor mükemmel oldu. Lezzetinin sırrı tabi ki de bol zeytinyağı. Kıymalı yapılan dolmalar çok bana hitap etmediği için ben kıymasız yaptım, siz isterseniz kıyma ekleyebilirsiniz.

Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Dolması Tarifi İçin MalzemelerKuru Patlıcan ve Kuru Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuru dolmaları bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyelim. 10-12 dakika haşlayıp süzelim.
  2. Soğanları küp doğrayıp tencereye alalım. Zeytinyağ ekleyelim ve kızartalım. Biber ve domates salçasını ekleyelim.
  3. Yıkanmış pirinci de ekleyip bir kaç kez karıştıralım. Yarım su bardağı suyu, sarımsağı, baharatları, tuzu, nar ekşisini ve maydanozu ekleyip karıştıralım. Kısık ateşte 4-5 dakika pişirelim.
  4. Su koyup pişirmemin sebebi; dolmaları doldurunca pirinç fazlaca şişip dolmanın içinden taşmaması için biraz suyla hafif pirinçleri şişirme işlemi yapıyorum. Kapağı kapalı iç harcımızı 10 dakika dinlendirelim.
  5. Dolmaların içini doldurup tencereye dizelim. Üzerine dolmaların hizasına kadar kaynar su ilave edelim. Tuzunu ve zeytinyağını da ekleyip dağılmamaları için porselen tabak kapatalım.
  6. Tenceremizin kapağını kapatıp önce 5 dakika yüksek ateşte, sonra 1 saat kısık ateşte pişirelim.
  7. Pişmeye yakın suyu azaldığı için su ilavesi yaptım. Siz de kontrol ederek pişirin dibi tutmasın. Pişen yemeği 20-30 dakika dinlendirip servis yapalım. Afiyet şifa olsun.

Daha Fazla Gönderi