Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
2023-09-17 01:56:53 - Yemeklik.com.tr
Çay saatlerimizin vazgeçilmez eşlikçisi ve tuzlu kurabiyeler... Çat kapı gelen misafirlere hemen kek, börek ve tatlı yapmak her zaman mümkün olmuyor. İşte tam da bu sırada elinizin altında uzun süre saklanabilen kurabiyeler kurtarıcınız olacak. Kıyır kıyır lerimize bir yenisi ekleniyor.
Malzemeler oda sıcaklığında hazır ise sadece 15 dakikada hazır olacak bu leri ağzı kapalı bir kavanozda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Şekil verip buzluğa atarsanız da 3 ay kadar hamuru saklayıp ihtiyacınız olduğunda direkt fırına atıp taze taze pişirebilirsiniz. Ağızda dağılan kıvamını asla kaybetmez. Buyursunlar...
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler- 150 Gram Tereyağı (oda ısısında Yumuşamış)
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Adet Yumurta
- 1 Adet Yumurta Beyazı
- 2 Yemek Kaşığı üzüm Sirkesi
- 1 Tutam Toz şeker
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Kabartma Tozu
- 2 Tatlı Kaşığı çörek Otu
- 3 Su Bardağı Un
- Üzeri İçin:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Tutam Susam
- Derin bir kaba oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta beyazı, sirke, çörek otu, tuz ve şekeri ekleyin.
- Güzelce karıştırın.
- Ardından un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip hamuru yoğurun.
- Tüm malzemeleriyle birbirleriyle bütünleşip homojen kıvamlı bir hamur olduğunda tezgaha alın. Üzerine hafifçe un serpin.
- Hamuru merdane yardımıyla eşit olarak açın.
- Ardından bir bıçak ya da hamur kazıyıcı ile kare şekillerde kesin.
- Hamur kazıyıcı ile kolaylıkla tezgahtan alın.
- Kurabiyelerinizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı ve sıvı yağlı karışımdan sürün. Arzuya göre üzerlerine çörek otu ve susam serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 15 dakika pişirin.
- Afiyet olsun!