Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Kıyır Kandil Simidi

Ağızda dağılan, yapımı kolay, harika mahlep kokusuyla kandil simidi tarifimiz var! Kıyır kandil simidi tarifi için gerekli malzemeleri toparlayın ve mutfağa kadar geçin. Şimdiden ellerinize sağlık.

Kıyır Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
  • 150 Gram Margarin
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 Tatlı Kaşığı Toz şeker
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 1 Kase Susam
Kıyır Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle margarininiz muhakkak oda sıcaklığında olmalı.
  2. Un haricindeki tüm malzemeleri genişçe bir kaba alın.
  3. Yumurtanın akını sonrasında kullanmak üzere ayırın.
  4. Ununu kontrollü ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak halkalar yapın.
  6. Önce yumurta akına daha sonra susama bulayın.
  7. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Muzlu Puding

Muzlu Puding

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Double Brownie

Double Brownie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bayram Simidi

Bayram Simidi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zencefilli Tavuk ve Pilav

Zencefilli Tavuk ve Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kibrit Kebabı

Kibrit Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
9 ay önce