Kirazlı Rulo Mereng Pasta

2024-07-25 11:47:23 - Yemeklik.com.tr

Bulut gibi rulo mereng arasında soğuk krema ve kiraz marmelatı. Okurken ağzınızın sulandığını biliyorum. Tazeliği ve hafifliği ile her anınızın yıldızı olacak nefis bir kirazlı rulo mereng pasta tarifi yapmak üzere mutfakta buluşalım bugün. Krema ve kiraz marmelatının uyumuna, merengin onlara nefis bir şekilde eşlik etmesine bayılacaksınız. Sofralarınıza renk katmak için bu tatlı tarifimi muhakkak deneyin, pişman olmayacaksınız.

Kirazlı Rulo Mereng PastaTarifi İçin MalzemelerKirazlı Rulo Mereng PastaTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Fırını 180 derecede fansız olarak ısıtın.
  2. Oda sıcaklığında yumurta beyazlarını mikser ya da mutfak makinesi yardımı ile orta devirde köpürtün. Beyazlaşmaya başlayan yumurtalara şekeri dört seferde ekleyip içinde hiç şeker zerresi kalmayana kadar yüksek devirde çırpın.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye merengi çok ince olmayacak şekilde ve fazla bastırmadan yayın. Antep fıstıklarını merengin üzerine serpiştirin.
  4. 180 derecelik fırında 10 dakika pişirdikten sonra ve üzeri renk almaya başlayınca fırının derecesini 140 dereceye indirip 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkan merengin üzerine de bir yağlı kağıt kapatıp dikkatlice tezgaha ters çevirin ve altta kalan kağıdı sıcakken nazikçe çıkartın. Merengin üzerine temiz ince bir bez örtüp oda sıcaklığınca bekletin.
  5. Kiraz marmelatı için kirazların çekirdeklerini keserek çıkartın şekerle birlikte ufak bir tencerede suyunu çekene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişen kirazları blenderden geçirip soğuyana kadar bekletin. Bu işlemi bir gün önceden de yapabilirsiniz.
  6. Soğuk kremayı mikserle köpürtün ve merengin iç yüzeyine ince bir katman halinde sürün. Kremanın üzerine bolca kiraz marmelatı ekleyip spatula ile birbirine geçmesini sağlayın.
  7. Uzun kenarından yağlı kağıt yardımı ile merengi rulo gibi sarın. Bu tatlıyı buzdolabına kaldırmadan günlük olarak servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi