Etli Bezelye
2023-09-30 12:03:49 - Yemeklik.com.tr
Yediğiniz bütün etli bezelyeleri unutun. Parmaklarınızı yiyeceksiniz. Sulu yemeklerin en sevilenlerinden etli bezelye karşınızda.
Etli Bezelye Tarifi İçin Malzemeler- 300 Gram Yağsız Kuşbaşı Et
- 1 Adet Patates
- 1 Adet Soğan
- 1 Adet Yeşil Biber
- 1 Adet Domates
- 1 Konserve Bezelye
- 2 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1/2 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1-2 Yemek Kaşığı Et Suyu
- Etleri düdüklü tencerede haşlamaya bırakalım.
- Patatesimizi soyup, küp küp doğrayıp ayrı bir yerde kızartalım.
- Soğan, biber ve domatesimizi çok küçük olacak şekilde doğrayalım.
- Tenceremize 2 kaşık sıvı yağ ekleyip ısıtalım. Soğan ve biberi ısınan yağın içerisine alıp kavuralım.
- Kavurduğumuz soğan ve bibere haşlanmış kuşbaşı etlerimizi ekleyip biraz daha kavuralım.
- Domateslerimizi ekleyip tuzunu ilave edelim. Domatesler suyunu salıp pişince salçalarımızı ve baharatlarımızı ekleyelim. Et suyuyla salçayı biraz açalım.
- Kıvam alınca içerisine yıkayıp süzdüğümüz konservemizi ve kızarttığımız patatesimizi ekleyelim.
- Malzemelerin üstüne çıkacak kadar et suyu ekleyip ocağımızın altını kısalım. Kısık ateşte 15 dakika pişmeye bakalım. Afiyet olsun.