Ev Yapımı Kolay Limonlu Cheesecake
2023-09-30 11:56:24 - Yemeklik.com.tr
Sıcak günler gelirken, şöyle ferahlatıcı, leziz bir limonlu cheesecake yemeye ne dersiniz? Bu tatlı ötesi güzel görünümlü tarife bayılacaksınız. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Kolay Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler- Taban İçin:
- 2 Paket Buğday Bisküvisi
- 110 Gram Tereyağ
- 1 çay Bardağı Fındık Içi
- Peynirli Harç İçin:
- 600 Gram Labne Peyniri
- 1 Kutu Sıvı Krema
- 1 Su Bardağı Toz şeker
- 2 Adet Yumurta
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 3 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Yemek Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
- Limon Sos İçin:
- 1 çay Bardağı Taze Sıkılmış Limon Suyu
- 1 Su Bardağı Toz şeker
- 1 Su Bardağı Su
- 2 Yemek Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Nişasta
- 1 çay Kaşığı Zerdeçal
- Süslemek İçin:
- 10 Adet Limon
- 3-4 Adet Taze Fesleğen Yaprağı
- 3 Adet Mürdüm Eriği
- Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine su konulacağı için, kalıbın dışını alüminyum folyo ile sarın.
- Yulaf bisküvileri ve kuruyemiş'i rondoda toz haline gelene kadar çekin.
- Bisküvileri bir kabın içine alın. Üzerine eritilmiş tereyağı ekleyerek karıştırın.
- Bisküvili karışımı kalıbın içerisine alın ve kenarlara da gelecek şekilde kaşıkla düzeltin.
- Karışımı difrize atıp 30 dakika dinlendirin.
- Bir kasede şeker ve yumurtayı çırpma teli ile çırpın. Mikser kullanacaksanız, düşük ayarda çalıştırın.
- Bu karışımı, labne peyniri, kremayı karışıma ekleyin ve spatula yardımıyla birbirine yedirin.
- Sırası ile un, nişasta,vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar spatula ile karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıba dökün.
- Kelepçeli kalıbın içine oturabileceği bir kap ayarlayın. Bu kalıbın içine 3 parmak kalınlığında sıcak su dökün ve fırına verin.
- Kalıbın içine su kaçmamasına dikkat edin. Tatlıyı 150 derecede 55 dakika fırında pişirin.
- Tatlı soğuyana kadar fırının kapağını yarım açın ve bu şekilde bekleyin.
- Cheesecake soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin.
- Limon sosu için 2 adet limon kabuğu rendesini 1 su bardağı şeker ile ovun. 1 çay bardağı limon suyu, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 çay kaşığı zerdeçal ilave edip pişirin. Karışım soğuduktan sonra cheesecake'in üzerine dökün ve 1 gece dinlendirin.
- Afiyet olsun.