Frambuazlı Cheesecake

2023-09-17 00:28:11 - Yemeklik.com.tr

Kırmızı sosu ile iştah açan, görünümü ile herkesi büyüleyecek bir tarifimiz var! Frambuazlı cheesecake tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirecek, sevmeyenlere bile bu lezzeti sevdireceksiniz. Hazırlaması sizi biraz yoracak olsa da sonrasında çıkan şahane tatlı ile gözleriniz ve damaklarınız bayram edecek. Karşınızda yemelere doyamayacağınız : Frambuazlı cheesecake tarifimiz.

Yulaflı bisküviler ile yumuşak bir altlık, krema ve labne ile sade bir harç hazırlıyoruz. Fırında uzun bir süre pişiriyoruz. Frambuaz ile hazırlanmış u da üzerine gezdirip, sofralarda baş köşeye kurulmayı hak eden bir ortaya çıkarıyoruz. Adeta bir sanat eseri görünümündeki yemelere doyum olmayacak frambuazlı cheesecake'niz hazır!

Sizi biraz bekletecek ama bir kaşığı ile yemelere doyamayacağınız tarifimiz için mutfağa geçin ve hemen hazırlıklara başlayın. Bir başka sefere tarifimizi de mutlaka deneyin deriz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin MalzemelerFrambuazlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kelepçeli kalıbın kenar duvarlarını kaplamak için yağlı kağıtları kesin. Tabanı ve kenarları margarin sürerek yağlı kağıt ile kaplayın.
  2. Daha sonra kalıbın alt tabanını su geçmemesini sağlamak için alüminyum folyo ile kaplayın.
  3. Frambuzları yarım su bardağı şeker ve bir bardak su ile karıştırıp buzdolabında beklemeye alın.
  4. Pasta tabanı için 2 paket tam buğday unlu bisküviyi rondodan geçirin.
  5. 125 gram eritilmiş tereyağı üzerine ekleyip rondodan, bisküvilerle birlikte geçirin.
  6. Hazırlamış olduğunuz kalıba bisküvili karışımı bir spatula ya da bardak ile iyice bastırarak yayın.
  7. Pürüzsüz bir yüzey yaratmaya çalışın. Dinlenmesi için pasta tabanını kalıbıyla birlikte buzdolabında bekletin.
  8. Cheesecake kreması için; 3 yumurta, 600 gram labne peynir, 1 su bardağı toz şeker, 1 kutu sıvı krema, 1 limon kabuğu rendesi ve suyu, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı dolusu nişastayı bir kaba alın.
  9. Mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
  10. Buzdolabından çıkardığınız kalıba kremalı karışımı dökün.
  11. Su ile doldurduğunuz derin bir fırın tepsisinin içine kalıbı yerleştirerek 25 dakika 180 derecede; 25-30 dakika da 150 derecede pişirin.
  12. Daha sonra fırını kapatıp bir saat de fırın içinde bekletin. Bu şekilde cheesecake çatlamadan pişecektir.
  13. Cheesecake dışarıda soğurken farmbuazlı sosu hazırlamaya başlayın. Dolaptan çıkardığınız frambuazları bir blender ile ezin.
  14. Bir çay bardağı su ile 2 yemek kaşığı nişastayı bir kasede açın.
  15. Tencereye ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  16. Sosunuz yoğun bir kıvama gelince içine bir paket vanilya ekleyip, karıştırın ve soğumaya bırakın.
  17. Cheesecake ve frambuaz sosu soğuyunca, cheesecake’in üzerine sosunu döküp buzdolabında 1 gece beklemeye alın.
  18. Buzdolabından çıkardığınız cheesecake’i kalıbından çıkarıp taze ya da donmuş frambuazla ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi