Kıbrıs Çöreği

2023-09-20 19:05:18 - Yemeklik.com.tr

Şimdi size Kıbrıs'ın yöresel ve mis gibi kokulu çöreğini anlatacağım. Bu çörek her yemeğin yanına yakışan bir çörek, kışın sıcacık bir mercimek çorbasıyla muhteşem olurken yazın ise karpuz ve peynirle uyumunu hayal bile edemezsiniz. Sadece yemek yanında değil, tost veya sandviç ekmeği olarak da kullanabileceğiniz bu ekmek tarifi çok az vaktinizi alacak ve evinizi mis gibi kokutacak

Kıbrıs Çöreği Tarifi İçin MalzemelerKıbrıs Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Un, su, süt, şeker ve margarini hamur pürüzsüz olana dek yoğurun, bu yoğurma işlemi normal ekmek hamuruna göre daha uzun sürebilir. Hamuru yoğurmayı bıraktığınızda yüzeyinde selülit tarzı bir doku var ise biraz daha yoğurmaya ihtiyacı var demektir. Bu görüntü gittiği zaman hamur mayayı eklemek için hazır demektir.
  2. Mayasını eklediğimiz hamuru yaklaşık 35 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamura tuzunu ve baharatlarını ekleyip ikiye bölünüz.
  3. İkiye böldüğümüz hamuru somon ekmek şekline getirip eklediğim görseldeki gibi dilimlere bölüp, ortadaki iki parçanın yönünü değişin. Bu yaptığımız işlem çöreğe şeklini verir. Şekil vermekle uğraşamam derseniz bütün olarak da pişirebilirsiniz.
  4. Şekil verdiğimiz çöreklerimizi kenara alın, düz bir tabakta önceden ıslatıp süzdüğümüz susamları, çörek otu ve anasonu karıştırın. Çörekleri bu karışıma bulayıp 200 derece fanlı alt üst fırında 30-35 dakika pişiriniz.

Daha Fazla Gönderi