Kestaneli Pilav

2023-09-30 13:28:52 - Yemeklik.com.tr

Davet sofralarınızın vazgeçilmez lezzeti olacak olan Kestaneli Pilavı tarif için tarif defterinizlerinde yer açın. Hazırladıktan sonra tadına doyamayacağınız enfes pilav tarifimiz için sizleri mutfağa buyur ediyoruz. Şimdiden elleriniz sağlık.

Kestaneli Pilav Tarifi İçin MalzemelerKestaneli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Öncelikle pirincimizi ıslatıp bir kenarda dinlenmesini sağlayınız.
  2. Sonrasında kestaneleri çizip ocakta veya fırında közleyiniz. Közlenen kestanelerinin kabuklarını soyup bir kaseye alınız.
  3. Tavukları bir tencereye alıp içerisine biraz tuz ve karabiber ekleyip haşlamaya bırakınız. Haşlanan tavukları çok iri olmayacak şekilde tiftikleyiniz.
  4. Havuçları orta kalınlıkta jülyen şeklinde doğrayıp tavaya alınız.
  5. Üzerine ince ince doğranmış soğanları ve yağı ekleyip kısık ateşte sotelemeye başlayınız.
  6. Sotelenen sebzelerin içerisine kestaneleri de ekleyip karıştırınız ve ocağın altını kapatınız.
  7. Pirinçlerin suyunu süzünüz. Tencereye sıvı yağı veya tereyağını ekleyip yağ ısındıktan sonra pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayınız.
  8. Kavrulan pirinçlerin üzerine sırasıyla kuş üzümü ve baharatları ekleyip suyunu veriniz ve orta ateşte pişirmeye bırakınız.
  9. Suyunu çeken pilava tiftiklenmiş tavukları da ekleyip güzelce karıştırınız ve pilavı 10 dakika dinlenmeye bırakınız.
  10. Sunum yapmak istediğiniz bir kalıbın içerisine önce kestaneli havuçlu karışımı sonrasında da dinlenen pilavı ekleyip bir tabağa ters çevirerek kalıptan çıkarıp maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi