Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #hamur-isi

Kesme Poğaça

Kalabalık misafirleriniz için oldukça pratik şekilde hazırlanan, hamuru kıyır kıyır, sunumu farklı bir poğaça tarifi hazırlamak ister misiniz? Tek tek şekillendirmeye gerek kalmadan hazırlanan, porsiyonluk dilimlere kesilerek içindeki enfes kıymalı harcı görebileceğiniz çok lezzetli bir poğaça tarifimiz var. Dışı nar gibi kızarıyor, içi asla kuru kalmıyor. Dilerseniz peynirli bir karışımla da doldurarak hazırlayabileceğiniz kesme poğaçayı biz sizler için kıymalı bir harçla hazırladık. Üzerine serpilen çörek otuyla ise annelerimizin yaptığı poğaçaları hatırlatacak bu tarifi en yakın zamanda çay sofralarınız için hazırlamanızı tavsiye ediyoruz. Afiyetler olsun!

Kesme Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Tereyağı
  • 3-4 Su Bardağı Un
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Kıymalı İçi İçin:
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Adet Soğan
  • 400 Gram Kıyma
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tutam Karabiber
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • Üzeri İçin:
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı çörek Otu
Kesme Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İç Harcı İçin:
  2. Bir tavada, kıymayı zeytinyağıyla birlikte kavurun. Rengi dönen kıymaya, küp küp doğranmış soğanı ilave edin.
  3. Soğanlar ölmeye başlayınca tuz ve karabiberi ilave edin.
  4. Ocağın altını söndürün ve karışımı bir kaseye aktarın. İçine ince doğranmış maydanozu ekleyerek soğumaya bırakın.
  1. Hamuru İçin:
  2. Derin bir karıştırma kasesinde sıvı yağı, eritilmiş tereyağını, yoğurdu, tuzu ve kabartma tozunu karıştırın.
  3. Karışan bu karışıma kontrollü şekilde unu ekleyin. Yumuşak kıvamlı ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun.
  4. Hamuru tezgaha alarak ikiye bölün.
  5. Uzunca açarak ortasına kıymalı karışımın yarısını ekleyin.
  6. Kenarlarından kaldırarak pide yapar gibi kapatın.
  7. Hamurun üst tarafı alta gelecek şekilde, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerine fırçayla çırpılmış yumurta sürün ve çörek otu serpin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 20 dakika pişirin. Ardından fırının derecesini 180 dereceye düşürün ve 20 dakika daha pişirin. Pişen poğaçaları 5-10 dakika tezgahta soğuttuktan sonra 2 parmak kalınlığında dilimlere kesin.
  9. Afiyet olsun!
Sarı Turp Turşusu

Sarı Turp Turşusu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Vişneli Sütlü İrmik Tatlısı

Vişneli Sütlü İrmik Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Hindistan Cevizli Vişneli Çikolata

Hindistan Cevizli Vişneli Çikolata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bostan Patlıcan Közlemesi

Bostan Patlıcan Közlemesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
4 hafta önce
Ananaslı Revani Pasta

Ananaslı Revani Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce