Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #dondurma

Kesme Dondurma

Hiç bir ekipmana ihtiyaç duymadan, uzayan sakız gibi kıvamıyla, bir kaç püf noktasına dikkat ederek Maraş usulü kesme dondurma yaptım. Artık hepimizin bildiği üzere gerçek bir dondurma yapmak istiyorsak orijinal salep kullanmamız gerekiyor. Marketlerde içecek şeklinde satılan paketleri kullanarak bu kıvamı ve lezzeti ne yazık ki tutturmak imkansız.

Orijinali de her ne kadar çok pahalı olsa da ufak bir hesap yapalım. 1 lt süt için 5 gr salep kullandığımızı varsayarsak aktardan alacağınız 50 gr salep ile bu yaz yetecek kadar çeşit çeşit dondurma yapabilirsiniz.

Kesme Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Litre Süt
  • 3/4 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Salep
Kesme Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 1 lt sütü yaklaşık yarı yarıya inene kadar kaynattım. Toplam kullandığım şeker miktarı 3/4 su bardağı oldu. Şekerin yarısını bir kasede 1 dolu tatlı kaşığı salep ile iyice karıştırdım.
  2. Kaynayan sütün suyunun tamamen buharlaştığından emin olduğumda karışımı azar azar ekleyerek devamlı çırptım. Hemen hafiften kıvam aldığını göreceksiniz.
  3. Devamlı karıştırarak bu şekilde de yaklaşık 20 dakika daha kaynattım. Geri kalan şekeri de ilave edip ocaktan aldım.
  4. Derin bir cam kaseye karışımı süzdüm Ara ara karıştırarak soğumasını sağladım. Soğuduktan sonra üzerini örterek dondurucuya kaldırdım
  5. Her 1 saatte bir çıkarıp kenarlardan içe doğru tahta bir kaşıkla karıştırdım.
  6. Bu işlemi toplam 3 kez tekrarlayıp en sonunda uygun büyüklükte bir kaba transfer edip tamamen donana kadar dondurucuda beklettim. Afiyet olsun.
Lorlu Su Böreği

Lorlu Su Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Acılı Cips

Acılı Cips

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kruidenboter

Kruidenboter

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pancarlı Patates Püresi

Pancarlı Patates Püresi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bulgur Köfteli Yeşil Mercimek Yemeği

Bulgur Köfteli Yeşil Mercimek Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce