Kabaklı Pankek
Yaz sıcaklarında nasıl bir kahvaltıyla güne başlamak istersiniz? Hem hafif hem de lezzetli bir tarif eşliğinde güne keyifli bir başlangıç yapmanızı sağlayacak sebzeli tarif: Kabaklı pankek. Bu pankekleri diyetinizi bozma endişeniz olmadan tüketebilir, kabak yemeyenlere kabaklı tariflerle ne kadar büyük lezzetler yaratılabileceğini gösterebilir ve hatta kendinizi şımartabilirsiniz. Şimdiden afiyetler!
Kabaklı PankekTarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet Kabak
- 2 Adet Yumurta
- 1,5 Su Bardağı Süt
- 1 Dilim Beyaz Peynir
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 Tutam Dereotu
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Kabaklı PankekTarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakların kabuğunu soyup rendeleyin. Fazla suyunun çıkması için sıkarak alın.
- Karıştırma kabına yumurtaları kırın.
- Üzerine sütünü ekleyip çırpın.
- Rendelediğiniz kabakları ve ununu ekleyip karıştırın.
- Baharatlarını ve doğranmış yeşillikleri ekleyin. Kıvamı koyu bir harç olmalı.
- Tavaya zeytinyağını döküp 1 yemek kaşığı kadar harçtan alıp arkalı önlü kısık ateşte pişirin.
- Kabaklı pankek tarifiniz hazır. Afiyet olsun!