Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #sulu-yemek

Kesme Aşı

Bir yiyenin bir tabak daha yok mu diyeceği, hamuru el açması olan nefis mi nefis kesme aşı tarifiyle karşınızdayız. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, bu doyurucu ve lezzetli tarif için sizi mutfağa davet ediyoruz.

Kesme Aşı Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Büyük Boy Soğan
  • 1 Adet Büyük Boy Domates
  • 2 Bardak Un
  • 2 Bardak Yeşil Mercimek
  • 2 Bardak Erişte
  • 1 çorba Kaşığı Salça
  • 1 çay Kaşığı Nane
  • 1 Tatlı Kaşığı Sıvı Yağ
  • 2 çorba Kaşığı Tereyağ
  • 1 çay Kaşığı Tuz
Kesme Aşı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Mercimeğimizi haşlıyoruz. Eriştemizi de haşlıyoruz. Tencerede 1 kaşık tereyağı ve 1 kasık sıvı yağı eritip soganımızı dograyıp kavuralım.
  2. Domatesi rendeleyip ekleyelim, salçamızı da ekleyip kavuralım.
  3. Mercimeği ve haşladığımız erişteyi ekleyip kaynar su koyup bir taşım kaynatalım.
  4. 2 bardak una, su ve tuz ekleyıp yoğuralım. Merdaneyle biraz açalım uzunlamasına kesip uzunlamasına yuvarlayalım. Ardından tencereye aktarıp pişirelim. Tuz ve baharatlarını da ekleyelim. Pişince sıcak sıcak servis edelim. Afiyetler olsun.
Poğaça Ekmek

Poğaça Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Rafine Şekersiz Cheesecake

Rafine Şekersiz Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ciğerli İç Pilav

Ciğerli İç Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
4 Kişilik Pilav

4 Kişilik Pilav

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dalgona Pasta

Dalgona Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce