Kerebiç Tatlısı

2023-09-30 10:02:20 - Yemeklik.com.tr

Birçok farklı yörede yapılan bu yöresel tatlıyı Mersin usulü, Adana usulü ya da Hatay usulü kerebiç tatlısını gibi isimlerle farklı şekillerde yapılabiliyor. Tatlı bir içli köfte gibi elde açılarak içi doldurulabildiği gibi, kerebiç kalıbı ile de şekilli olarak hazırlanabiliyor. Eğer evinizde kerebiç kalıbınız yoksa elinizde de sanki bir içli köfte yapar gibi yapabilirsiniz.

Kerebiç tatlısını özel kılan köpüğünü hazırlamak için ise çöven otu gerekiyor. Eğer çöven otu ile yapmak yerine daha pratik bir şekilde yapmak isterseniz krem şantiden yardım alabilirsiniz. Sözü fazla uzatmadan sizleri bu nefis yöresel tatlı tarifimiz ile baş başa bırakalım.

Kerebiç Tatlısı Tarifi İçin MalzemelerKerebiç Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kaba eritilmiş tereyağı ve irmiği alın, karıştırın. Üzerine yumurta, pudra şekeri ve sıvı yağı ekleyin.
  2. Son olarak kıvamına göre unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp oda sıcaklığında 1 saat yumuşaması için bekletin.
  3. Ayrı bir kapta iç harcı için toz Antep fıstığı ile toz şekeri karıştırın.
  4. Kerebiç kalıbına hamuru elinizle çukurlaştırarak yerleştirin. İçine bir tatlı kaşığı iç harcından koyup elinizle kapatın.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye hamurları aralıklı olarak dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
  7. Çırpılmış pudra şekerini tabağa alın ve üzerine kerebiçleri yerleştirin. Arzuya göre üzerini toz tarçın ve toz Antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi