Kuru Patlıcanlı Fatteh

2023-09-30 10:11:07 - Yemeklik.com.tr

Fatteh tarifini daha önce denemiş miydiniz? Kuru patlıcan kullanarak bu meze tarifini bizim gibi yaparsanız çok seveceğinize eminiz. Sarımsaklı yoğurdu ve nohutuyla bu yemek inanılmaz doyurucu. Bayılacağınıza eminiz.

Şimdiden ellerinize sağlık!

Kuru Patlıcanlı Fatteh Tarifi İçin MalzemelerKuru Patlıcanlı Fatteh Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları kaynar suda 15-20 dakika bekletin, süzün ve kurulayın. Tandır ekmeklerini patlıcanlar aynı boyutta doğrayın.
  2. Geniş bir tavaya sıvı yağı koyun ve orta ateşte ısıtın. Sıcak yağda önce ekmekleri, ardından nohutları ve son olarak patlıcanları kızartıp kenara alın.
  3. Domates sos için ufak bir sos tavasında küp doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun. Yumuşadıktan sonra kalan tüm mlazemeyi de ekleyip karıştırın, koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Yoğurt sos için, süzme yoğurt, sarımsak ve tahini karıştırın. Kıvamını da sıcak su ekleyerek ayarlayın.
  5. Servis tabağının tabanına kızarmış ekmeklerden biraz koyun, ardından kat kat olacak şekilde kızarmış patlıcanları, domates sosu, nohutları, biraz daha ekmek, kıyılmış maydanoz ve zeytinyağı ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi