Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #ramazan

Kemalpaşa Tatlısı

Adını Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinden alan Kemalpaşa tatlısı, ilçede halen günlük ve taze olarak peynir ilavesiyle üretiliyor. Raf ömrünün kısalığı nedeniyle günümüzde peynir oranı düşük ve kurutulmuş olarak paketlerde satılan , kaynamakta olan şerbet içinde şiştikten sonra arzuya göre , krem şanti ya da ceviz içiyle servis ediliyor.

Evde taze ve aslına sadık kalarak tuzsuz beyaz peynir ilavesiyle hazırlayabileceğiniz ini kaymakla servis etmenizi öneririz.

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Irmik
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Su Bardağı Un
  • Şerbeti için:
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karıştırma kabının içerisine 1 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ aktarın.
  2. Yoğurdu ilave edin. Üzerine 1 su bardağı irmik, birer paket vanilya ve kabartma tozunu karışıma ekleyin.
  3. Unu da azar azar ilave ederek karıştırın
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın.
  6. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika kadar pişirin.
  7. Tatlınız sıcakken önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti üzerine gezdirin.
  8. Şerbetini  çekince üzerine Hindistan cevizi serperek servis edin. Afiyet olsun.
Amsterdam Kurabiyesi

Amsterdam Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kahvaltılık Ezme

Kahvaltılık Ezme

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çıtır Kabak Dilimleri

Çıtır Kabak Dilimleri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Karnabahar Risotto

Karnabahar Risotto

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Böğürtlenli Cheesecake

Böğürtlenli Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce