Kedidilli Tiramisu
2023-09-16 23:57:59 - Yemeklik.com.tr
İtalya'dan çıkıp dünyaya yayılan ve artık bizden biri olan bir tiramisu. Yüzyıllar öncesinden günümüze gelen bu nefis İtalyan tatlısının temelini peynir ve kedidili oluşturuyor. Kedidilleri mis gibi bir kahveli karışım içinde yumuşatılıyor. Üzerine bol bol mascarpone peyniriyle hazırlanmış bir krema konuyor. Kat kat hazırlanan , dolapta bir gece güzellik uykusuna bırakılıyor ve yemeye hazır hale geliyor.
Yanına da bir fincan kahve yaptık mı, tamamdır bu iş. Akşama hangi yapacağınızı seçin, çünkü tatlınız hazır!
Kedidilli Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler- 1 Paket Kedidili Bisküvi
- Kreması için:
- 2 Adet Yumurta Sarısı
- 2 Yemek Kaşığı Un
- 1 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- 4 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 3 Su Bardağı Süt
- 200 Gram Labne
- 200 Gram Krema
- Bisküvileri ıslatmak için:
- 1,5 Yemek Kaşığı Granül Kahve
- 1,5 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 1,5 Su Bardağı ılık Su
- Üzeri için:
- 3 Yemek Kaşığı Kakao
- Yumurta, süt, şeker, nişasta ve unu bir tencereye aktarıp güzelce karıştırın ve ocağın üzerine alıp pişirin. Pişirirken karıştırın ve muhallebi kıvamı almasını sağlayın.
- Kıvam alan muhallebinin içerisine kremayı ilave edip güzelce çırpın.
- Ardından labneyi de ilave ederek güzelce çırpın.
- Ardından kremayı dinlenmeye alın.
- Bisküvileri ıslatacağınız karışım için kahve, şeker ve suyu bir kapta karıştırın. Üzerine kremanın yarısını ilave edin.
- Küçük boy kare borcamın içerisine kedidili bisküvileri kahveyle ıslatarak dizin.
- Üzerine kremanın yarısını ilave edin.
- Bir kat daha kahveyle ıslatılmış kedidili dizin.
- Üzerine son kalan kremayı ilave edin.
- Spatula ile üzerini düzeltin.
- Ardından kakaoyu serpin.
- Dilediğiniz sayıda dilimleyin. Biz 6 dilim olmasını tercih ettik.
- Bu kedidilli tiramisu tarifi favoriniz olacak. Afiyet olsun!